Boeddhisme

Het boeddhisme is geen religie of leer die je klakkeloos moet aannemen. Het is een levensleer die zelf ondervonden moet worden. Alleen als je jezelf onderzoekt krijg je, door dat wat je ontdekt, inzicht.

Boeddhisme voor beginners

Tegenwoordig vinden we in bijna elke woonkamer wel een Boeddhabeeld. We steken wierook en kaarsen aan, mediteren en proberen vriendelijk te zijn tegen iedereen. Dan ben je toch heel boeddhistisch bezig? Nou nee…

Wat is het boeddhisme nu eigenlijk? Kan iedereen een Boeddha worden? Dat en meer vertel ik je aan de hand van prachtige foto’s en verhalen tijdens de presentatie Boeddhisme voor Beginners.

De eenvoud van het boeddhisme

Het boeddhisme biedt ons diepe wijsheden die ons helpen om onszelf en de wereld om ons heen te begrijpen. Ik vertel hoe het boeddhisme is ontstaan en wat die wijsheden inhouden. Je leert op een eenvoudige manier de lessen van de Boeddha toe te passen.

Kosten: €25,00 p.p.
Datum: zondag 28 november 14.00 – 16.00 uur

Boeddhistische meditatie

Meditatie heeft zich inmiddels bewezen als een effectief middel tegen stress en onrust. De boeddhistische concentratiemeditatie geeft je daarnaast ook inzicht in je gewoontepatronen en emoties.

Door je gedachten, reacties en lichamelijke sensaties neutraal te observeren, kalmeert je geest. Hierdoor word je meer en meer bewust van wie je werkelijk bent en waarom je doet wat je doet.

Je kunt bij mij diverse meditatieworkshops volgen.

Boeddhistische video lessen

In onderstaande serie boeddhistische lessen, wordt de Dharma, de boeddhistische leer, eenvoudig uitgelegd.

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid

Content is protected. Right-click function is disabled.