Yoga

Kum-nye yoga is geschikt voor iedereen die yoga op een meditatieve manier wil beoefenen en bereid is naar zichzelf te kijken en aan zichzelf te werken.

De uiterlijke vorm van de oefeningen is beweging, maar de innerlijke oefening, de essentie van Kum-nye, is altijd voelen.

Kum-nye yoga Veldhoven

Kum-nye yoga komt voort uit de hatha yoga en bestaat uit series opeenvolgende oefeningen. De achterliggende filosofie van deze yoga is dat bijna elk lichamelijk ongemak wordt veroorzaakt door een energetische blokkade.

Het doel van Kum-nye yoga is:

  • rust in het fysieke en energetische lichaam
  • een betere lichaamshouding en lenigheid
  • een betere zithouding tijdens de meditatie
  • blokkades vinden en oplossen
  • inzicht krijgen in de herkomst van de blokkade
  • je fysieke en energetische lichaam beter leren kennen

Fysiek of energetisch

Natuurlijk zal het lichaam eerst getraind moeten worden. Het moet soepel en krachtig worden en daarvoor moet je regelmatig oefenen. Als na vier maanden dagelijkse oefening blijkt dat de houding niet volledig lukt, is de blokkade bijna altijd energetisch. Bijna altijd, want het kan voorkomen dat de yogahouding niet uitgevoerd kan worden door een fysieke beperking. Om deze energetische blokkades in jezelf te gaan (h)erkennen, beginnen en eindigen we elke les met een korte meditatie.

Kum-nye yogales

De Kum-nye yogalessen zijn voor iedereen toegankelijk. De les duurt een uur en na afloop is er tijd voor thee en een gesprek.

Kosten: Een losse les kost €15,00. Een strippenkaart voor 10 lessen kost €135,00.

In verband met de lockdown zijn er momenteel geen live lessen binnen. Zodra het weer het toelaat, is er buiten yogales in Park Vogelzang te Veldhoven.

Omdat ik ook lesgeef op Ekãyano, ons retraitecentrum in Frankrijk, vallen er soms lessen uit.

Privé les

Het is ook mogelijk om een individuele yogales te boeken. Fijn als je net begint, maar ook juist wanneer je je verder wil verdiepen. Omdat we één op één werken, krijg je precies datgene wat jij nodig hebt aangeboden.

Meerdaagse activiteiten

Meerdaagse activiteiten worden georganiseerd op Ekãyano, een mooie, gerenoveerde boerderij uit 1819 midden in de natuur van de Champagne-Ardennen in Frankrijk. Hier is stilte en rust. Deze dagen worden altijd gegeven in een kleine groep van maximaal tien deelnemers en twee leraren van Dharma-Lotus.

Yogadagen

De Kum-nye yogadagen op Ekãyano. Een paar dagen vol rust en ruimte voor jezelf. Om op te laden en in balans te komen. Op een prachtige plek in Frankrijk op nog geen halve dag rijden vanaf Eindhoven.

Kom genieten van de rust, balans en ruimte. Van yoga, meditatie, wandelingen en gezonde (vegetarische) voeding.

Kosten: 350,00 p.p. all-in
Datum: 7 t/m 11 juli

(Voor de reis naar Ekãyano is een negatieve PCR test noodzakelijk. Lees hier ons Corona-beleid)

Bewust Bewegen

We weten dat beweging bijdraagt aan onze gezondheid, maar hoe bewegen we eigenlijk? Welke bewegingspatronen vormen we en doen we dat op een juiste manier, passend bij ons lichaam? Om dit te onderzoeken gaan we Bewust Bewegen op Ekãyano.

Kosten: 350,00 p.p. all-in
Datum: 25 t/m 29 augustus

(Voor de reis naar Ekãyano is een negatieve PCR test noodzakelijk. Lees hier ons Corona-beleid)

Yoga video’s

In onderstaande serie Kum-nye yoga maak je kennis met deze vorm van yoga via een aantal korte lessen.

Deze website gebruikt cookies voor marketingdoeleinden. Cookie beleid

Content is protected. Right-click function is disabled.